Mark Janssen

Auto’s en reizen – ik vind het geweldig. Nog leuker wordt het als je dat met een groepje kunt doen van gelijkgestemden. Daarom geniet ik zo van het begeleiden van een reis.

Als je met mij onderweg bent, doen we nog wel eens dingen die niet in het programma staan. Experimenten noem ik dat: we gaan een pad in dat er leuk uitziet, dat volgens de kaart niet zomaar ergens ophoudt, en dat ik zelf nog niet ken. Dit levert vaak de mooiste ervaringen op. En soms moeten we onze weg in omgekeerde richting vervolgen. Geeft niks, we hebben plezier gehad.

Daar gaat het wat mij betreft om, het plezier, je ervaringen, iets ontdekken, genieten van waar je bent, het gevoel van vrijheid. Ik doe er alles aan om je dat mee te geven.


Hans Terhürne

Nadat ik meer dan 25 jaar in mijn vrije tijd met een kampeerbus onderweg was, ontdekte ik in 2013 dat je in een Land Rover Defender ook  kunt slapen en veel verder kunt komen. Ik heb er een aangeschaft en maakte twee maanden later al een reis dwars door IJsland. Daarna volgden Spanje, Marokko en Scandinavië. Toen zich begin 2016 de mogelijkheid voordeed om begeleider van 4×4 reizen te worden, heb ik deze kans onmiddellijk aangegrepen.

Sindsdien heb ik, meestal samen met Mark, vele tochten voor 4×4 Discovery Travel begeleid. Ik vind het geweldig: het plezier dat je met elkaar in de groep beleeft, de verbondenheid die je voelt en, niet in de laatste plaats, de prachtige plekken waarop we komen over paden waarvan je geen idee had dat ze bestonden.


José Almeida

José’s verbintenis met het buitenleven en off-road rijden begon al toen hij nog kind was. Door de jaren heen werd zijn liefde voor de natuur en autorijden steeds groter. Van een gewone enthousiasteling ontwikkelde hij zich tot een professional door lidmaatschappen van verschillende clubs in Portugal en Engeland. Een paar jaar geleden werd hij correspondent in Portugal voor Land Rover Owner International.

José heeft een aantal gespecialiseerde trainingen gedaan en heeft alle vaardigheden en ervaring die nodig zijn voor een goede reisbegeleider. Hij heeft enorme ervaring opgedaan in Spanje en Portugal en is instructeur geweest voor Land Rover Experience in Engeland. Hij is gediplomeerd eerste-hulp verlener.

José heeft vele landen bezocht en geniet van het reizen, de natuur en het maken van nieuwe contacten. Hij prijst zich gelukkig in zo’n fantastisch land als Portugal te wonen en is altijd op zoek naar nieuwe paden en adembenemende plekken om de beste en meest authentieke zaken te ontdekken die het land heeft te bieden.