José’s verbintenis met het buitenleven en off-road rijden begon al toen hij nog kind was. Door de jaren heen werd zijn liefde voor de natuur en autorijden steeds groter. Van een gewone enthousiasteling ontwikkelde hij zich tot een professional door lidmaatschappen van verschillende clubs in Portugal en Engeland. Een paar jaar geleden werd hij correspondent in Portugal voor Land Rover Owner International.

José heeft een aantal gespecialiseerde trainingen gedaan en heeft alle vaardigheden en ervaring die nodig zijn voor een goede reisbegeleider. Hij heeft enorme ervaring opgedaan in Spanje en Portugal en is instructeur geweest voor Land Rover Experience in Engeland. Hij is gediplomeerd eerste-hulp verlener.

José heeft vele landen bezocht en geniet van het reizen, de natuur en het maken van nieuwe contacten. Hij prijst zich gelukkig in zo’n fantastisch land als Portugal te wonen en is altijd op zoek naar nieuwe paden en adembenemende plekken om de beste en meest authentieke zaken te ontdekken die het land heeft te bieden.