Individuele reis door Kirgizië

Ontdek Kirgizië op eigen houtje

Als je liever zelf op ontdekking uitgaat in plaats van in een groep, bieden we nu iets dat je aan zal staan: een individuele reis door Kirgizië. We ontwerpen de reis samen met jou zodat hij volledig voldoet aan je wensen.

Kirgizië: bergen, meren, nomaden

Kirgizië is een land voor natuurliefhebbers. Omdat zo’n 90% van het land hoger ligt dan 1.500 meter, komen vooral bergliefhebbers hier aan hun trekken.

De bergen van Kirgizië zijn puur en schoon en bieden frisse lucht en prachtige uitzichten. Ze worden bewoond door nomaden, die je welkom heten in hun yurts. Oude tradities zijn hier bewaard gebleven en verschillende godsdienstige en politieke invloeden door de eeuwen heen hebben gezorgd voor een mystieke sfeer.

Virtuele reisbegeleider

Je krijgt een virtuele reisbegeleider mee op deze reis in de vorm van een roadbook in onze Roadbook for Discovery app. Dit roadbook bevat:

 • Een gedetailleerde kaart met de route.
 • Alle routeaanwijzingen om je de juiste weg te wijzen.
 • Al je overnachtingsplaatsen en restaurants.
 • Plekken waar je inkopen kunt doen.
 • Het zit boordevol toeristische informatie.
 • Mooie plekken om te stoppen en te genieten.
 • Plaatsen om te picknicken.

Het is alsof je je eigen gids in de auto bij je hebt.

Praktische informatie

Elke reis ontwerpen we op basis van jouw wensen. Prijzen starten vanaf €1.250 per persoon voor een negendaagse tocht. De uiteindelijke prijs hangt af van de lengte van je reis, de opties die je kiest en het soort accommodaties dat je wenst. Basiselementen die altijd in de prijs zitten, zijn:

 • Gehuurde 4×4 auto gedurende de gehele tocht.
  De standaard auto die we aanbieden is een Toyota 4Runner met automatische versnelling en climate control.  Twee chauffeurs zijn toegestaan; de auto is volledig verzekerd. Upgrades zijn mogelijk.
 • Complete uitrusting om te kunnen picknicken.
 • Roadbook in onze Roadbook for Discovery app. Daarnaast ook een papieren kaart waarop de reis is ingetekend.
 • Alle accommodaties gedurende de tocht, zoals hotels, home stays, gasthuizen en yurts.
  We bieden een scala van eenvoudig tot luxueus, altijd schoon, vriendelijk en karakteristiek voor Kirgizië. Jij geeft aan welk niveau van accommodatie je zou willen hebben.
 • Ontbijt.
 • Transfers van en naar de luchthaven.

Wat inclusief is, kun je uitbreiden met bijvoorbeeld: maaltijden, activiteiten als de demonstratie van de jacht met adelaars of paardrijden, een gids in Bishkek.

De prijs is exclusief de vluchten.

De beste tijd van het jaar om Kirgizië te bezoeken is vanaf eind mei tot en met begin oktober. Juli en vooral augustus zijn de drukste maanden.

We verplichten geen minimum of maximum dagen voor deze aanbieding. Echter, om te kunnen genieten van een ontspannen tocht, bevelen  we een minimum van negen dagen aan.

Geïnteresseerd?

Als je een reis als dit zou willen maken, neem dan contact met ons op door een email te sturen naar info@4x4discoverytravel.com.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Foto’s

Voorbeeld van 9-daagse tocht

De tiende dag telt niet mee voor deze tocht omdat je op die dag alleen de transfer naar de luchthaven hebt. Mocht je vlucht pas in de middag zijn, dan kun je de ohtend naar eigen inzicht besteden.

Dag 1: Bishkek

We halen je op van het vliegveld bij Bishkek en brengen je naar je hotel, waar je je op kunt frissen. Als je wilt kun je daarna met of zonder gids een eerste indruk van Bishkek krijgen. Bishkek is een schoolvoorbeeld van Sovjet stadsplanning, met brede, rechte wegen en gebouwen die net iets te groot zijn voor de stad.

Je overnacht in je hotel.

Dag 2: Bishkek – Son Kul

Je rijdt naar het op een na grootste meer in Kirgizië: Son Kul. Omgeven door bergen is dit op 3013 meter het hoogst gelegen meer van Kirgizië. Al eeuwen lang komen Kirgizisch nomaden hier naartoe om uit te rusten en de omgeving te gebruiken als weidegrond. Je ziet kuddes schapen, geiten, yaks, paarden en een enkele koe. Na de lunch heb je de hele middag om dit prachtige gebied te verkennen. Maak een wandeling langs de oever van het meer of loop een stukje de bergen in.

Je overnacht in een yurt.

Dag 3: Son Kul

Vandaag kun je geheel naar eigen inzicht besteden. Als je wilt kun je het meer rond rijden, of je steekt de 33 Parrots pas over. Geniet van de uitzichten en loop naar een fraaie waterval; geniet van een picnic. Of je gaat een flinke wandeling maken in de bergen.

Je overnacht weer in een yurt.

Dag 4: Son Kul – Tash Rabat

Vandaag rijd je naar de Tash Rabat Karavanserai aan de Zijderoute. Dit is een stenen, kasteelachtig gebouw uit de 14e eeuw, waarvan niemand precies weet waarvoor het heeft gediend. Het is uniek. Tash Rabat ligt op 3200 meter hoogte in het midden van de Tian Shan bergen. Het bevat in totaal 31 kamers, heeft muren van een meter dik. Een ondergrondse ruimte is mogelijk gebruikt als gevangenis. Onderweg gaan je over de Moldo Ashu pas, ruim 3000 meter hoog.

Je overnacht in een yurt.

Dag 5: Tash Rabat – Naryn

In de ochtend heb je tijd om te ontspannen en van de natuur te genieten. Je kunt wat gaan lezen, wandelen of een tocht te paard maken. Paard rijden is een fantastische manier om je door de begen te begeven net als de lokale bevolking doet.

Na de lunch trek je door de bergen naar Naryn, een stadje midden in een vallei. Ook dit is weer een schitterende tocht.

Je overnacht in een guesthouse.

Dag 6: Naryn – Kochkor – Tamga

Je maakt weer een prachtige tocht door de bergen. ’s Avonds kom je aan bij het Issyk Kul meer, “de parel van Cenraal Azië”. Het is een enorm, enigszins zout meer op 1608 m hoogte. Ondanks de hoogte en winterse temperaturen van -25° Celcius, bevriest het nooit. Waarschijnlijk komt dit door aardwarmte en het lichte zoutgehalte, maar geheel verklaard is dit verschijnsel nog niet. Na aankomst kun je nog een wandeling naar het meer maken.

Je overnacht in een guesthouse.

Dag 7: Tamga – Karakol

Vandaag rijd je door de Jeti Oguz vallei. Jeti Oguz is beroemd om zijn rode rotsformaties genaamd De Zeven Stieren.  Ook passeer je de Bergen van het Gebroken Hart. Al deze namen komen voort uit legenden. Je hebt ruim voldoende tijd om een wandeling te maken voordat je verder rijdt naar Karakol, een aangenaam stadje. Hier kun je de Dungan moskee bezoeken, in Chinese stijl gebouwd, geheel van hout zonder spijkers. Ook een bezichtiging van de oude houten Orthodoxe kerk is de moeite waard.

Je overnacht in een guesthouse.

Dag 8: Karakol – Issyk Kul lake

Je rijdt naar en langs het Issyk Kul meer. Je zien weer vele yurts, kunt picknicken in de natuur, genieten van de rust. Je kunt een klein museum bezoeken met handwerkkunst, muziek instrumenten en gebruiksvoorwerpen. Daarna kun je ontspannen aan een prachtig strand aan de oever van het meer.

Je overnacht in een hotel.

Dag 9: Issyk Kul lake – Bishkek

Je bent weer terug in de bewoonde wereld en vervolgt je weg naar Bishkek. Houd halt bij een vlakte vol stenen en rotsen waarvan vele voorzien zijn van tekeningen die dateren uit 800 voor Christus. En maak vooral een ommetje langs de Burana Tower, een minaret uit de 11e  eeuw. In de tijd van de Zijderoute gaf de toren aan dat daar een stad was. Deze is nu geheel verdwenen. Naast de toren ligt een veld met zogeheten Balbans (stenen krijgers).

In Bishkek heb je ruim de tijd om de stad op eigen gelegenheid, of met een gids, te bekijken. Geen bezoek aan Bishkek is compleet zonder de levendige bazaar gezien te hebben.

Je overnacht in een hotel.

Dag 10: Transfer naar luchthaven

We brengen je van je hotel naar de luchthaven voor je vlucht terug.


Individuele reis Andorra naar Bossost

Ontdek zelf de Spaanse Pyreneeën

Speciaal voor individuele reizigers hebben we deze versie van onze reis door de Pyreneeën ontwikkeld. Het is langer dan de groepsreis, je krijgt ons e-roadbook als virtuele gids en we boeken de hotels voor je. Het enige dat je hoeft te doen, is het e-roadbook downloaden en gaan.

Bergpaden zijn de norm voor deze tocht. De route brengt je naar plaatsen waar je normaal nooit zou komen; plaatsen waarvan je niet eens wist dat ze in Europa bestonden. Opvallend is de variatie in de landschappen waar je doorheen reist. Geen dag is hetzelfde. Je rijdt hoog een berg op tot meer dan 2400 meter waar het fris, kaal en rotsachtig is. Afhankelijk van de tijd van het jaar kun je wat sneeuw tegenkomen en dan afdalen in een weelderige groene vallei, met weiden, koeien, schapen en lunchen in de schaduw omdat het in de zon te warm is.

Prachtig landschap

Je tocht begint in Andorra. Je rijdt de Cabus Pass op asfalt op en langs de beroemde Smokkelaarsroute naar Spanje via een modderpad. De overgang van het ene oppervlak naar het andere symboliseert de overgang van het rijke Andorra naar een afgelegen deel van Spanje. De bergen zijn adembenemend, het uitzicht onvergetelijk en elke dag anders.

Als je in september of begin oktober gaat, begint de herfst te vallen met zijn prachtige kleuren of, als er wat sneeuw valt, krijg je een landschap in bijna zwart en wit.

Afgelegen Spanje

Er wonen hier maar weinig mensen. In het dorp Tirvia is er één bar, vaak gesloten. Je passeert de kapel van Sta. Magdalena, een perfecte plek om te lunchen. Je rijdt over rotsachtige bergpaden door gebieden waar weinig groeit. Dan kom je ineens in groene, gecultiveerde valleien met weilanden, koeien en schapen. Meerdere keren passeer je de grens van 2.400 meter. Ongeacht de tijd van het jaar geniet u van de frisse bergen en de stilte van de natuur.

Voor deze individuele reis hebben we een aantal extra’s in het roadbook opgenomen, zoals een omweg langs de kapel van Montgarri. Een makkelijke rit langs een beekje brengt je naar de prachtig gelegen kapel.

Praktische informatie

De reis is zo ontworpen dat je hem in zeven dagen in een ontspannen tempo kunt doen, ervan uitgaande dat je elke dag rijdt. De eerste etappe is van Andorra naar Alins. De tweede brengt je naar Rialp, vanwaar we twee rondreizen hebben. Van Rialp ga je naar Espot, dan naar Vielha en op de zevende dag naar Bossost.

Er is geen speciale aanpassing van je auto nodig. Zorg er wel voor dat het in een goede algehele staat is en dat je terreinbanden hebt met voldoende profiel.

De reis is ongeveer 500 km lang, waarvan ongeveer 75% onverhard. Het is niet moeilijk of technisch uitdagend, hoewel interessant genoeg om er veel plezier aan te beleven. Een 4×4 met een goede bodemvrijheid maakt het leven gemakkelijker, net als een versnellingsbak met een laag verzet. Deze zijn niet strikt noodzakelijk: we hebben klanten gehad in een Jeep Renegade Trailhawk en een Landrover Freelander 2 die de tocht zonder problemen zorgvuldig hebben afgelegd. Gegarandeerd veel plezier.

Hier is een overzicht van de route:

Wanneer te gaan

Je kunt deze reis op elk moment maken tussen eind mei / begin juli en begin oktober. Eind mei ligt er nog sneeuw in de bergen die, als de winter streng is geweest, je pad zou kunnen blokkeren. In oktober kan de eerste sneeuw vallen, wat zorgt voor een prachtig landschap.

Inbegrepen

De prijs voor deze aanbieding is vanaf € 1050 voor twee personen, inclusief:

 • Acht overnachtingen voor twee personen in comfortabele hotels, inclusief ontbijt
 • E-roadbook met een volledige zevendaagse routebeschrijving en point-to-point navigatie
 • Points of interest met afbeeldingen
 • Gedetailleerde kaart in je roadbook
 • Restaurants en hotels op de kaart
 • Omwegen en alternatieve routes
 • Suggesties voor experimenten: het roadbook nodigt uit om iets uit te proberen.

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden
 • Brandstof
 • Verzekering

Meer informatie en boeken

Wil je meer weten over deze reis, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Je kunt deze reis boeken door een e-mail te sturen naar info@4x4discoverytravel.com met je wensen en je telefoonnummer. We nemen dan contact met je op om een en ander te bespreken zodat we je boeking kunnen afronden. Je kunt ook het contactformulier invullen.

De boekingen voor de hotels zijn gedekt door STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads). Voor het roadbook sturen we een aparte rekening.


Ontdek Noord Portugal in oktober

Herfst in Noord-Portugal

We hebben een prachtige zevendaagse tocht ontworpen door Noord Portugal, met het dal van de rivier de Douro als zuidelijke begrenzing en de grens met Spanje als noordelijke. Kennismaken met het Portugese leven, de cultuur en natuur zijn de thema’s van deze reis. Daarbij komen we door afgelegen gebieden; we verblijven in leuke hotels; we genieten van de heerlijke lokale keuken en de mooie wijnen. We duiken het port-gebied in, met een bezoek aan en proeverij in een fraaie quinta. En we rijden op adembenemende paden.

Natuur en cultuur

We starten in Bragança en rijden we door het Montesinho Park en vervolgens naar Chaves, waar we de oude romeinse brug bekijken en op een terras van een koffie kunnen genieten.

De dagen daarna brengen we door in het schitterende en pure Gerês Nationale Park.  De Serra da Peneda en Serra do Gerês zijn de enige Nationale Parken in Portugal. Het is een wereld op zichzelf, waar menselijke activiteit en de natuur harmonieus samenkomen . Vervolgens rijden we in oostelijke richting langs de Douro naar Pinhao, het centrum van de port handel. Vanaf hier rijden we naar Barca de Alva, waar de rivier de grens tussen Portugal en Spanje kruist. Tot slot klimmen we omhoog langs de kliffen van de Douro in een ongekende wildernis tussen de stadjes Freixo de Espada a Cinta en Miranda do Douro, waar de tocht tot een einde komt.

Praktisch informatie

In de namiddag van de dag voordat de tocht zelf aanvangt, komen bij elkaar in Braganza, vlakbij de grens met Portugal. We eindigen bij Miranda do Douro in de namiddag van onze laatste reisdag. Zo hebben we zeven volledige dagen om op pad te zijn.

 • 4 oktober: we ontmoeten elkaar in de namiddag in een hotel in Braganza
 • 5 oktober: we beginnen onze tocht.
 • 11 oktober: we komen in de namiddag aan in Miranda do Douro, de reis is ten einde.
 • 12 oktober: ieder gaat zijns weegs.

José Almeida begeleidt de tocht. Zijn kennis van het land, de cultuur en de mensen, om het nog maar niet te hebben over de fantastische tracks die hij weet te vinden, geven de reis een extra dimensie. José spreekt perfect Engels.

De reis is op basis van acht overnachtingen in hotels.

Inbegrepen

 • Acht overnachtingen
 • Zeven volledige reisdagen
 • Welkomstdiner
 • Voorbereide route
 • Reisbeschrijving
 • Support auto en reisbegeleiding
 • Walkie talkie in de auto

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden
 • Brandstof
 • Verzekering
 • Overnachtingen tijdens heen- en terugreis

Reisinformatie

De route is 800 km lang en voert voor 60% over onverharde wegen. Het kan soms vrij pittig zijn, zonder dat het ooit gevaarlijk wordt, met steile hellingen en rotsige passages waar het even zorgvuldig rijden is. Een tussenbak met laag verzet is noodzakelijk.

Zo’n vier weken voor vertrek krijg je uitgebreide informatie over de tocht, met een dag-tot-dag reisschema, de adressen van de hotels en al het andere dat je nodig hebt voor een geslaagde tocht.

Meer weten of boeken?

Wil je meer weten over deze reis, neem dan contact met ons op. De reis boeken kan via het boekingsformulier.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).