Ontdek Kirgizië op eigen houtje

Als je liever zelf op ontdekking uitgaat in plaats van in een groep, bieden we nu iets dat je aan zal staan: een individuele reis door Kirgizië. We ontwerpen de reis samen met jou zodat hij volledig voldoet aan je wensen.

Kirgizië: bergen, meren, nomaden

Kirgizië is een land voor natuurliefhebbers. Omdat zo’n 90% van het land hoger ligt dan 1.500 meter, komen vooral bergliefhebbers hier aan hun trekken.

De bergen van Kirgizië zijn puur en schoon en bieden frisse lucht en prachtige uitzichten. Ze worden bewoond door nomaden, die je welkom heten in hun yurts. Oude tradities zijn hier bewaard gebleven en verschillende godsdienstige en politieke invloeden door de eeuwen heen hebben gezorgd voor een mystieke sfeer.

Virtuele reisbegeleider

Je krijgt een virtuele reisbegeleider mee op deze reis in de vorm van een roadbook in onze Roadbook for Discovery app. Dit roadbook bevat:

 • Een gedetailleerde kaart met de route.
 • Alle routeaanwijzingen om je de juiste weg te wijzen.
 • Al je overnachtingsplaatsen en restaurants.
 • Plekken waar je inkopen kunt doen.
 • Het zit boordevol toeristische informatie.
 • Mooie plekken om te stoppen en te genieten.
 • Plaatsen om te picknicken.

Het is alsof je je eigen gids in de auto bij je hebt.

Praktische informatie

Elke reis ontwerpen we op basis van jouw wensen. Prijzen starten vanaf €1.250 per persoon voor een negendaagse tocht. De uiteindelijke prijs hangt af van de lengte van je reis, de opties die je kiest en het soort accommodaties dat je wenst. Basiselementen die altijd in de prijs zitten, zijn:

 • Gehuurde 4×4 auto gedurende de gehele tocht.
  De standaard auto die we aanbieden is een Toyota 4Runner met automatische versnelling en climate control.  Twee chauffeurs zijn toegestaan; de auto is volledig verzekerd. Upgrades zijn mogelijk.
 • Complete uitrusting om te kunnen picknicken.
 • Roadbook in onze Roadbook for Discovery app. Daarnaast ook een papieren kaart waarop de reis is ingetekend.
 • Alle accommodaties gedurende de tocht, zoals hotels, home stays, gasthuizen en yurts.
  We bieden een scala van eenvoudig tot luxueus, altijd schoon, vriendelijk en karakteristiek voor Kirgizië. Jij geeft aan welk niveau van accommodatie je zou willen hebben.
 • Ontbijt.
 • Transfers van en naar de luchthaven.

Wat inclusief is, kun je uitbreiden met bijvoorbeeld: maaltijden, activiteiten als de demonstratie van de jacht met adelaars of paardrijden, een gids in Bishkek.

De prijs is exclusief de vluchten.

De beste tijd van het jaar om Kirgizië te bezoeken is vanaf eind mei tot en met begin oktober. Juli en vooral augustus zijn de drukste maanden.

We verplichten geen minimum of maximum dagen voor deze aanbieding. Echter, om te kunnen genieten van een ontspannen tocht, bevelen  we een minimum van negen dagen aan.

Geïnteresseerd?

Als je een reis als dit zou willen maken, neem dan contact met ons op door een email te sturen naar info@4x4discoverytravel.com.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Foto’s

Voorbeeld van 9-daagse tocht

De tiende dag telt niet mee voor deze tocht omdat je op die dag alleen de transfer naar de luchthaven hebt. Mocht je vlucht pas in de middag zijn, dan kun je de ohtend naar eigen inzicht besteden.

Dag 1: Bishkek

We halen je op van het vliegveld bij Bishkek en brengen je naar je hotel, waar je je op kunt frissen. Als je wilt kun je daarna met of zonder gids een eerste indruk van Bishkek krijgen. Bishkek is een schoolvoorbeeld van Sovjet stadsplanning, met brede, rechte wegen en gebouwen die net iets te groot zijn voor de stad.

Je overnacht in je hotel.

Dag 2: Bishkek – Son Kul

Je rijdt naar het op een na grootste meer in Kirgizië: Son Kul. Omgeven door bergen is dit op 3013 meter het hoogst gelegen meer van Kirgizië. Al eeuwen lang komen Kirgizisch nomaden hier naartoe om uit te rusten en de omgeving te gebruiken als weidegrond. Je ziet kuddes schapen, geiten, yaks, paarden en een enkele koe. Na de lunch heb je de hele middag om dit prachtige gebied te verkennen. Maak een wandeling langs de oever van het meer of loop een stukje de bergen in.

Je overnacht in een yurt.

Dag 3: Son Kul

Vandaag kun je geheel naar eigen inzicht besteden. Als je wilt kun je het meer rond rijden, of je steekt de 33 Parrots pas over. Geniet van de uitzichten en loop naar een fraaie waterval; geniet van een picnic. Of je gaat een flinke wandeling maken in de bergen.

Je overnacht weer in een yurt.

Dag 4: Son Kul – Tash Rabat

Vandaag rijd je naar de Tash Rabat Karavanserai aan de Zijderoute. Dit is een stenen, kasteelachtig gebouw uit de 14e eeuw, waarvan niemand precies weet waarvoor het heeft gediend. Het is uniek. Tash Rabat ligt op 3200 meter hoogte in het midden van de Tian Shan bergen. Het bevat in totaal 31 kamers, heeft muren van een meter dik. Een ondergrondse ruimte is mogelijk gebruikt als gevangenis. Onderweg gaan je over de Moldo Ashu pas, ruim 3000 meter hoog.

Je overnacht in een yurt.

Dag 5: Tash Rabat – Naryn

In de ochtend heb je tijd om te ontspannen en van de natuur te genieten. Je kunt wat gaan lezen, wandelen of een tocht te paard maken. Paard rijden is een fantastische manier om je door de begen te begeven net als de lokale bevolking doet.

Na de lunch trek je door de bergen naar Naryn, een stadje midden in een vallei. Ook dit is weer een schitterende tocht.

Je overnacht in een guesthouse.

Dag 6: Naryn – Kochkor – Tamga

Je maakt weer een prachtige tocht door de bergen. ’s Avonds kom je aan bij het Issyk Kul meer, “de parel van Cenraal Azië”. Het is een enorm, enigszins zout meer op 1608 m hoogte. Ondanks de hoogte en winterse temperaturen van -25° Celcius, bevriest het nooit. Waarschijnlijk komt dit door aardwarmte en het lichte zoutgehalte, maar geheel verklaard is dit verschijnsel nog niet. Na aankomst kun je nog een wandeling naar het meer maken.

Je overnacht in een guesthouse.

Dag 7: Tamga – Karakol

Vandaag rijd je door de Jeti Oguz vallei. Jeti Oguz is beroemd om zijn rode rotsformaties genaamd De Zeven Stieren.  Ook passeer je de Bergen van het Gebroken Hart. Al deze namen komen voort uit legenden. Je hebt ruim voldoende tijd om een wandeling te maken voordat je verder rijdt naar Karakol, een aangenaam stadje. Hier kun je de Dungan moskee bezoeken, in Chinese stijl gebouwd, geheel van hout zonder spijkers. Ook een bezichtiging van de oude houten Orthodoxe kerk is de moeite waard.

Je overnacht in een guesthouse.

Dag 8: Karakol – Issyk Kul lake

Je rijdt naar en langs het Issyk Kul meer. Je zien weer vele yurts, kunt picknicken in de natuur, genieten van de rust. Je kunt een klein museum bezoeken met handwerkkunst, muziek instrumenten en gebruiksvoorwerpen. Daarna kun je ontspannen aan een prachtig strand aan de oever van het meer.

Je overnacht in een hotel.

Dag 9: Issyk Kul lake – Bishkek

Je bent weer terug in de bewoonde wereld en vervolgt je weg naar Bishkek. Houd halt bij een vlakte vol stenen en rotsen waarvan vele voorzien zijn van tekeningen die dateren uit 800 voor Christus. En maak vooral een ommetje langs de Burana Tower, een minaret uit de 11e  eeuw. In de tijd van de Zijderoute gaf de toren aan dat daar een stad was. Deze is nu geheel verdwenen. Naast de toren ligt een veld met zogeheten Balbans (stenen krijgers).

In Bishkek heb je ruim de tijd om de stad op eigen gelegenheid, of met een gids, te bekijken. Geen bezoek aan Bishkek is compleet zonder de levendige bazaar gezien te hebben.

Je overnacht in een hotel.

Dag 10: Transfer naar luchthaven

We brengen je van je hotel naar de luchthaven voor je vlucht terug.