Individuele reis Andorra naar Bossost

Ontdek zelf de Spaanse Pyreneeën

Speciaal voor individuele reizigers hebben we deze versie van onze reis door de Pyreneeën ontwikkeld. Het is langer dan de groepsreis, je krijgt ons e-roadbook als virtuele gids en we boeken de hotels voor je. Het enige dat je hoeft te doen, is het e-roadbook downloaden en gaan.

Bergpaden zijn de norm voor deze tocht. De route brengt je naar plaatsen waar je normaal nooit zou komen; plaatsen waarvan je niet eens wist dat ze in Europa bestonden. Opvallend is de variatie in de landschappen waar je doorheen reist. Geen dag is hetzelfde. Je rijdt hoog een berg op tot meer dan 2400 meter waar het fris, kaal en rotsachtig is. Afhankelijk van de tijd van het jaar kun je wat sneeuw tegenkomen en dan afdalen in een weelderige groene vallei, met weiden, koeien, schapen en lunchen in de schaduw omdat het in de zon te warm is.

Prachtig landschap

Je tocht begint in Andorra. Je rijdt de Cabus Pass op asfalt op en langs de beroemde Smokkelaarsroute naar Spanje via een modderpad. De overgang van het ene oppervlak naar het andere symboliseert de overgang van het rijke Andorra naar een afgelegen deel van Spanje. De bergen zijn adembenemend, het uitzicht onvergetelijk en elke dag anders.

Als je in september of begin oktober gaat, begint de herfst te vallen met zijn prachtige kleuren of, als er wat sneeuw valt, krijg je een landschap in bijna zwart en wit.

Afgelegen Spanje

Er wonen hier maar weinig mensen. In het dorp Tirvia is er één bar, vaak gesloten. Je passeert de kapel van Sta. Magdalena, een perfecte plek om te lunchen. Je rijdt over rotsachtige bergpaden door gebieden waar weinig groeit. Dan kom je ineens in groene, gecultiveerde valleien met weilanden, koeien en schapen. Meerdere keren passeer je de grens van 2.400 meter. Ongeacht de tijd van het jaar geniet u van de frisse bergen en de stilte van de natuur.

Voor deze individuele reis hebben we een aantal extra’s in het roadbook opgenomen, zoals een omweg langs de kapel van Montgarri. Een makkelijke rit langs een beekje brengt je naar de prachtig gelegen kapel.

Praktische informatie

De reis is zo ontworpen dat je hem in zeven dagen in een ontspannen tempo kunt doen, ervan uitgaande dat je elke dag rijdt. De eerste etappe is van Andorra naar Alins. De tweede brengt je naar Rialp, vanwaar we twee rondreizen hebben. Van Rialp ga je naar Espot, dan naar Vielha en op de zevende dag naar Bossost.

Er is geen speciale aanpassing van je auto nodig. Zorg er wel voor dat het in een goede algehele staat is en dat je terreinbanden hebt met voldoende profiel.

De reis is ongeveer 500 km lang, waarvan ongeveer 75% onverhard. Het is niet moeilijk of technisch uitdagend, hoewel interessant genoeg om er veel plezier aan te beleven. Een 4×4 met een goede bodemvrijheid maakt het leven gemakkelijker, net als een versnellingsbak met een laag verzet. Deze zijn niet strikt noodzakelijk: we hebben klanten gehad in een Jeep Renegade Trailhawk en een Landrover Freelander 2 die de tocht zonder problemen zorgvuldig hebben afgelegd. Gegarandeerd veel plezier.

Hier is een overzicht van de route:

Wanneer te gaan

Je kunt deze reis op elk moment maken tussen eind mei / begin juli en begin oktober. Eind mei ligt er nog sneeuw in de bergen die, als de winter streng is geweest, je pad zou kunnen blokkeren. In oktober kan de eerste sneeuw vallen, wat zorgt voor een prachtig landschap.

Inbegrepen

De prijs voor deze aanbieding is vanaf € 1050 voor twee personen, inclusief:

  • Acht overnachtingen voor twee personen in comfortabele hotels, inclusief ontbijt
  • E-roadbook met een volledige zevendaagse routebeschrijving en point-to-point navigatie
  • Points of interest met afbeeldingen
  • Gedetailleerde kaart in je roadbook
  • Restaurants en hotels op de kaart
  • Omwegen en alternatieve routes
  • Suggesties voor experimenten: het roadbook nodigt uit om iets uit te proberen.

Niet inbegrepen

  • Overige maaltijden
  • Brandstof
  • Verzekering

Meer informatie en boeken

Wil je meer weten over deze reis, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Je kunt deze reis boeken door een e-mail te sturen naar info@4x4discoverytravel.com met je wensen en je telefoonnummer. We nemen dan contact met je op om een en ander te bespreken zodat we je boeking kunnen afronden. Je kunt ook het contactformulier invullen.

De boekingen voor de hotels zijn gedekt door STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads). Voor het roadbook sturen we een aparte rekening.