Campingreis in onbekend Noord Portugal

We hebben een prachtige negendaagse tocht ontworpen door Noord Portugal, met het dal van de rivier de Douro als zuidelijke begrenzing en de grens met Spanje als noordelijke. Kennismaken met het Portugese leven, de cultuur en natuur zijn de thema’s van deze reis. Daarbij komen we door afgelegen gebieden; we verbljiven op prachtige campings; we genieten van de heerlijke lokale keuken en de mooie wijnen. We duiken het port-gebied in, met een bezoek aan en proeverij in een fraaie quinta. En we rijden op adembenemende paden.

Covid-19 protocol

Om onze gasten de grootst mogelijke veiligheid te bieden, voldoen wij volledig aan de eisen die de Portugese gezondheidsautoriteiten stellen aan reisondernemingen. Dream Overland, onze partner die deze reis uitvoert, is gecertificeerd om te voldoen aan de standaard die is vastgelegd in deze regels.

Natuur en cultuur

We starten in Bragança en rijden we door het Montesinho Park en vervolgens naar Chaves, waar we de oude romeinse brug bekijken en op een terras van een koffie kunnen genieten.

De dagen daarna brengen we door in het schitterende en pure Gerês Nationale Park.  De Serra da Peneda en Serra do Gerês zijn de enige Nationale Parken in Portugal. Het is een wereld op zichzelf, waar menselijke activiteit en de natuur harmonieus samenkomen . Vervolgens rijden we in oostelijke richting langs de Douro naar Pinhao, het centrum van de port handel. Vanaf hier rijden we naar Barca de Alva, waar de rivier de grens tussen Portugal en Spanje kruist. Tot slot klimmen we omhoog langs de kliffen van de Douro in een ongekende wildernis tussen de stadjes Freixo de Espada a Cinta en Miranda do Douro, waar de tocht tot een einde komt.

Praktisch informatie

In de namiddag van de dag voordat de tocht zelf aanvangt, komen we bij elkaar in Braganza, vlakbij de grens met Portugal. We eindigen bij Miranda do Douro in de namiddag van onze laatste reisdag. Zo hebben we acht volledige dagen om op pad te zijn.

 • 1 mei: we ontmoeten elkaar in de namiddag op de camping bij Braganza
 • 2 mei: we beginnen onze tocht.
 • 11 mei: we komen in de namiddag aan in Miranda do Douro.
 • 12 mei: de reis is ten einde en we nemen afscheid van elkaar.

José Almeida begeleidt de tocht. Zijn kennis van het land, de cultuur en de mensen, om het nog maar niet te hebben over de fantastische tracks die hij weet te vinden, geven de reis een extra dimensie. José spreekt perfect Engels.

De reis is op basis van negen overnachtingen op goede, mooi gelegen campings.

Mocht je aan deze tocht mee willen doen en geen eigen 4×4 hebben, dan kunnen wij, tegen meerkosten, een huurauto voor je regelen, mits beschikbaar. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe groter de kans dat een huurauto beschikbaar is.

Inbegrepen

 • Negen overnachtingen op campings
 • Welkomstdiner
 • Acht volledige reisdagen
 • Voorbereide route
 • Reisbeschrijving
 • Support auto en reisbegeleiding
 • Walkie talkie in de auto

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden
 • Brandstof
 • Verzekering
 • Overnachtingen tijdens heen- en terugreis

Reisinformatie

De route is ongeveer 850 km lang en voert voor 60% over onverharde wegen. Het kan soms vrij pittig zijn, zonder dat het ooit gevaarlijk wordt, met steile hellingen en rotsige passages waar het even zorgvuldig rijden is. Een tussenbak met laag verzet is noodzakelijk.

Zo’n vier weken voor vertrek krijg je uitgebreide informatie over de tocht, met een dag-tot-dag reisschema, de adressen van de campings en al het andere dat je nodig hebt voor een geslaagde tocht.

Meer weten of boeken?

Wil je meer weten over deze reis, neem dan contact met ons op. De reis boeken kan via het boekingsformulier.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).