Spanje van Baskenland naar Albarracin

De meeste trips in het noorden van Spanje gaan van oost naar west of andersom. Deze 4×4 self-drive reis gaat van noord naar zuid; van Baskenland naar Albarracin door een gebied dat maar weinig wordt bezocht door reizigers. Des te indrukwekkender vinden wij het.

Als eerste rijden we door Baskenland, met z’n eigen taal, cultuur en traditionele huizen. Dan komen we in de on-Europese woestijn van de Bardenas Reales.

Verder naar het zuiden komen we door een langgerekt berggebied, uitmondend in de Sierra de Albarracin, alvorens we bij  onze eindbestemming, het gelijknamige plaatsje Albarracin, door veel Spanjaarden als een van de mooiste dorpen van Spanje gezien . Andere reizigers zullen we tijdens deze enerverende week nauwelijks tegenkomen.

Groene bergen, gele woestijn

Het startpunt voor onze reis is St. Jean Pied de Port in Frankrijk, een populair vertrekpunt voor pelgrims die naar Santiago de Compostella willen lopen. Het Middeleeuwse centrum is nog vrijwel geheel in tact en zeker een bezichtiging waard.

Van St. Jean Pied de Port vertrekken we in zuidelijke richting en rijden we door verschillende interessante dorpjes. Soms is het behoorlijk nat en modderig.

Via het Iraty woud en de Iraty vallei komen we bij de Bardenas Reales, een woestijn die niet zou misstaan in Arizona. Hier vind je een maanlandschap met kloven, vlaktes en steile rotsformaties, waar arenden en gieren hun nesten maken. We brengen hier veel tijd door, zodat je de wonderlijke omgeving goed op je in kunt laten werken.

Verder naar het zuiden

Het volgende hoogtepunt van onze reis is het klooster van Veruela, dat verrast door z’n ongelofelijke schoonheid. We vervolgen onze weg langs de Taag rivier, waar we een verfrissende duik kunnen nemen. Vanaf hier klimmen we de bergen in van de Sierra de Albarracin, naar een hoogte van 1.800 meter.

Albarracin is een erg leuk, Middeleeuws dorpje waar je heerlijk kunt rondwandelen. Vlak voor we er zijn maakt de weg nog een laatste bocht en dan zie je het liggen in de vallei. Prachtig.

Praktische informatie

De in de kalender genoemde data zijn volledige reisdagen. We komen de namiddag voordat de tocht begint bij elkaar in de buurt van St. Jean Pied de Port, waar vandaan we de volgende dag vertrekken. Daar komen we in de middag van de laatste dag aan. Zo hebben we zeven volledige reisdagen. De reis is op basis van overnachtingen in comfortabele familiehotels.  Je 4×4 moet in goede conditie zijn en voorzien van goede all-terrain banden.

14 februari: we verzamelen in de middag in het hotel
15 februari: eerste reisdag
21 februari: laatste reisdag, de reis eindigt in de namiddag.

Mocht je aan deze tocht mee willen doen en geen eigen 4×4 hebben, dan kunnen je, tegen meerkosten, in onze Defender gaan, mits beschikbaar. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe groter de kans dat de auto beschikbaar is.

De tocht is 550 km lang, waarvan ruim de helft onverhard. Rijtechnisch is het interessant zonder dat er technisch heel moeilijke passages in zitten. Dit is het gebied waar we doorheen trekken:

Circa vier weken voor vertrek ontvang je uitgebreide reisinformatie, inclusief een dag-tot-dag reisschema, een activiteiten- en bezienswaardighedenoverzicht en een bagageadvies.

Inbegrepen

 • Zeven overnachtingen tijdens de reis, in hotels, inclusief ontbijt
 • Welkomstdiner
 • Zeven volledige reisdagen
 • Voorbereide route
 • Reisbeschrijving
 • Support auto en reisbegeleiding
 • Walkie talkie in de auto

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden
 • Brandstof
 • Verzekering
 • Overnachtingen tijdens heen- en terugreis

Meer weten of boeken?

Wil je meer weten over deze reis, neem dan contact met ons op. Deze reis boeken kan via het boekingformulier.