Ontdek de Spaanse Pyreneeën

Bergpaden, stevig klimmen, onverharde wegen en fantastische uitzichten zijn de norm van deze 4×4 self-drive reis door de Spaanse Pyreneeën en Andorra. De route brengt je op plaatsen waar je normaal nooit komt. Plaatsen waarvan je het bestaan in Europa niet eens vermoedde!

De variatie in het landschap waar je doorheen reist, is opvallend en geen dag is hetzelfde. We beklimmen een bergtop van ruim 2.400 meter waar het fris, kaal en rotsachtig is. Hier kun je in juni en oktober te maken krijgen met sneeuw om vervolgens af te dalen in een weelderige, groene vallei met weilanden, koeien en schapen. Een lunch in de schaduw is aan te bevelen omdat het in de zon te warm is. De contrasten op één dag zijn soms verbluffend.

Prachtige uitzichten

Onze route begint in Vielha. We rijden de Varrados Pas op, eerst asfalt, zodra het serieus omhoog gaat onverhard met prachtige uitzichten. We dalen af naar Baguergue en komen uiteindelijk in Espot, waar we overnachten. De dagen daarna rijden we naar Rialp, waarvandaan we een paar fraaie rondritten maken. Vervolgens gaan we naar Alins en vandaaruit richting Andorra over een bekende smokkelaarsroute. De grens met Andorra is een rechte lijn gevormd door de overgang van onverhard naar asfalt. De verandering van ondergrond staat symbool voor de overgang van een afgelegen deel van Spanje naar het rijke Andorra.

De uitzichten zijn prachtig en iedere dag weer anders. Dit is een tocht waarop je volop van adembenemend landschap kunt genieten.

Afgelegen Spanje

In dit deel van Spanje wonen maar weinig mensen. In het dorp Tirvia is één bar, meestal gesloten. Via een mooi uitzichtspunt komen we bij de kapel van Sta. Magdalena, een perfecte plek voor de lunch. Over de rotsachtige bergweggetjes rijden we door kale gebieden. En dan, opeens, arriveren we in groene, gecultiveerde valleien met weilanden, koeien en schapen. Meerdere keren rijden we boven de 2.400 meter.  Wat voor jaargetijde het ook is, je geniet van frisse berglucht en de stilte van de natuur.

Praktische informatie

We komen in de namiddag van de dag voordat de tocht begint bij elkaar in Vielha, zodat we op de eerste dag bijtijds van start kunnen. Op de laatste dag komen we in de namiddag aan in Andorra. Zo komen we aan zes hele reisdagen.

 • 27 juni: we verzamelen in de namiddag in een hotel in Vielha.
 • 28 juni: de reis begint.
 • 2 juli: de laatste reisdag eindigt in de namiddag.

De reis is op basis van hotelovernachtingen. Je rijdt in je eigen 4×4, die in goede conditie moet zijn en voorzien van  all-terrain banden met voldoende profiel.

Je auto hoeft niet speciaal geprepareerd te zijn. Bodembescherming geeft een prettig gevoel, maar het hoeft niet. Een tussenbak is erg fijn, maar een 4×4 met een korte eerste versnelling is ook goed. We hebben op deze tocht deelnemers mee gehad met een Jeep Renegade Trailhawk en een Landrover Freelander 2, die het met voorzichtig rijden prima hebben volbracht.

Als je niet zelf een geschikte auto hebt, neem dan contact met ons op. Via ons kun je tegen meerprijs een Landrover Defender huren.

Inbegrepen

 • Zes overnachtingen tijdens de reis, in hotels, inclusief ontbijt
 • Zes volledige reisdagen
 • Welkomst diner
 • Voorbereide route
 • Reisbeschrijving
 • Support auto en reisbegeleiding door twee gidsen
 • Walkie talkie in de auto

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden
 • Brandstof
 • Verzekering
 • Overnachtingen tijdens heen- en terugreis

Reisinformatie

De tocht is ongeveer 430 km lang, waarvan 75% op onverharde wegen. Hoewel het rijtechnisch gezien nergens echt moeilijk wordt, is het om te rijden zeker interessant.

Overzicht van de route:

Circa vier weken voor vertrek ontvang je uitgebreide reisinformatie, inclusief een dag-tot-dag reisschema, een activiteiten- en bezienswaardighedenoverzicht en een bagageadvies.

Meer weten of boeken?

Wil je meer weten over deze reis, neem dan contact met ons op. Deze reis boeken kan via het boekingsformulier.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).