Het groene Galicië

Ontdek Galicië: het andere Spanje. Weg van de costas, weg van het massatoerisme vind je hier stilte in een prachtig berglandschap dat contrasteert met de rías, een soort lage fjorden die door de Atlantische Oceaan zijn gevormd. Het is een land van rotsen, stenen, graniet, dichtbegroeide bergen. Het klimaat is mild, met aangenaam weer en soms een regenbui. Overal zie je de typische granieten graanschuren, hórreos in het Spaans, en wegkruisen. Onze tocht door Galicië vindt in het voorjaar plaats als de kleuren van het land tot leven komen. We rijden over paden omringd door oker, rood, paars en groen landschap. Het ruikt heerlijk naar de ontluikende natuur.

De bergen in

Onze 4×4 reis begint in de provincie Ourense, in het zuidelijk deel van Galicië, dichtbij de grens met Portugal. Lange tijd is dit gebied geïsoleerd gebleven van de rest van Galicië: de bergen maakten het moeilijk bereikbaar. Met de aanleg van meer wegen is dit langzaam verbeterd en zijn zowel de levensstandaard als de levendigheid toegenomen.

De rust is gelukkig bewaard gebleven en diezelfde bergen maken het voor ons aantrekkelijk om doorheen te rijden met onze 4x4s. Wat voor gewone auto’s niet toegankelijk is, is dat voor ons wel. Er zijn talloze paden, de een nog mooier dan de ander en nauwelijks bereden.

Santiago de Compostela

Uiteraard ontbreekt een bezoek aan de pelgrimsplaats Santiago de Compostela niet aan onze reis. Wij zijn er in het laagseizoen als de straatjes nog niet volgelopen zijn met wandelaars en we goed zicht hebben op de mooie huisjes en uiteraard de kathedraal.

Onthaasten

De weggetjes die we rijden, ook de verharde, zijn telkens weer prachtig. Ze zijn zodanig dat onze gemiddelde snelheid zeer laag blijft: we leggen niet meer af dan 100 km per dag (vertrek om een uur of negen, aankomst in hotel rond vier uur).

Je komt volledig tot rust. En dat terwijl we ons zo af en toe flink moeten inspannen om de onverharde stukken goed door te komen. Regelmatig moeten we stoppen om te bekijken waar we de wielen precies neer gaan zetten en loodsen we elkaar langs lastige passages. Dit draagt alleen maar bij aan het plezier dat we hebben en het gevoel dat je met iets bijzonders bezig bent.

Praktische informatie

De in de kalender genoemde data zijn volledige reisdagen. In de namiddag van de dag voordat de tocht zelf aanvangt, komen bij elkaar in de buurt van Xinzo de Limia, net boven de grens met Portugal. We eindigen bij Cap Finisterre in de namiddag van onze laatste reisdag. Zo hebben we zeven volledige dagen om op pad te zijn.

 • 16 mei: in de namiddag komen we bij elkaar in de startplaats.
 • 17 mei: onze eerste reisdag
 • 23 mei: de tocht eindigt in de namiddag.

Mocht je aan deze tocht mee willen doen en geen eigen 4×4 hebben, dan kunnen wij, tegen meerkosten, een huurauto voor je regelen, mits beschikbaar. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe groter de kans dat een huurauto beschikbaar is.

Inbegrepen

 • Zeven overnachtingen tijdens de reis, in hotels, inclusief ontbijt
 • Welkomstdiner
 • Zeven volledige reisdagen
 • Voorbereide route
 • Reisbeschrijving
 • Support auto en reisbegeleiding door twee gidsen
 • Walkie talkie in de auto

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden
 • Brandstof
 • Verzekering
 • Overnachtingen tijdens heen- en terugreis

Reisinformatie

De route is ongeveer 600 km lang en voert voor 60% over onverharde wegen. Het kan soms vrij pittig zijn, zonder dat het ooit gevaarlijk wordt, met steile hellingen en rotsige passages waar het even zorgvuldig rijden is. Een tussenbak met laag verzet is noodzakelijk.

Zo’n vier weken voor vertrek krijg je uitgebreide informatie over de tocht, met een dag-tot-dag reisschema, de adressen van de hotels en al het andere dat je nodig hebt voor een geslaagde tocht.

Meer weten of boeken?

Wil je meer weten over deze reis, neem dan contact met ons op. De reis boeken kan via het boekingsformulier.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).